Страницы

понедельник, 4 ноября 2013 г.

Сколівські Бескиди

Збулося одне із моїх маленьких бажань – на вихідних ми їздили в Карпати! Все сталося спонтанно, але, як показує життя, саме такий відпочинок і буває найкращим. Їздили всією сім’єю, і я трохи переживала, як Даринка перенесе майже чотирьохгодинну подорож. Але все пройшло добре: після безуспішних намагань вирватися з автокрісла її зморював сон, так що і туди, і назад ми добиралися відносно спокійно )))
Одним із пунктів нашого призначення в Карпатах був природничий парк «Сколівські Бескиди», про який я і хочу вам розказати. Головними його принадами є невеликий комплекс Кам’янецьких водоспадів; джерело із, як запевняють місцеві жителі, живою водою, а також озеро із життєрадісною назвою «Мертве».
Водоспади на річці Кам’янка, хоч і невеликі, зате досить мальовничі, і бажаючих сфотографуватися на їх фоні завжди є достатньо. Ну а я, як завжди, фотографувала красу природи:
----------
Сбылось одно из моих маленьких желаний – на выходные мы ездили в Карпаты! Все случилось спонтанно, но, как показывает жизнь, именно такой отдых и бывает самым лучшим. Ездили всей семьей, и я немного переживала, как Даринка перенесет почти четырехчасовую поездку. Но все прошло хорошо: после безуспешных попыток вырваться из автокресла ее одолевал сон, так что и туда, и обратно мы добирались относительно спокойно )))
Одним из пунктов нашего назначения в Карпатах был природный парк «Сколевские Бескиды», о котором я и хочу вам рассказать. Главными его достопримечательностями являются небольшой комплекс Каменецких водопадов; источник с, как уверяют местные жители, живой водой, а также озеро с жизнерадостным названием «Мертвое».
Водопады на речке Каменка, хоть и небольшие, но достаточно живописные, и желающих сфотографироваться на их фоне всегда достаточно. Ну а я, как всегда, фотографировала красоту природы:





Піднявшись трохи вище по річці, ми потрапили до джерела, до якого вів хиткий дерев’яний місточок. Вода тут б’є прямо зі скелі, і якщо нахилитися до каміння дуже близько і майже вткнутися туди носом (або фотоапаратом, як це зробила я ))), то можна роздивитися дуже красивий оксамитовий мох насиченого смарагдового відтінку.
----------
Поднявшись немного выше по реке, мы попали к источнику, к которому вел хлипкий деревянный мостик. Вода здесь бьет прямо из скалы, и если наклониться к камням очень близко и почти уткнуться туда носом (или фотоаппаратом, как это сделала я ))), то можно разглядеть очень красивый бархатный мох насыщенного изумрудного оттенка.




Напившись живої водички, ми пішли далі по маршруту – до Мертвого, або Журавлиного озера. Добиратися до нього треба було пішки і під гору, хоча йти не дуже довго, хвилин десять-п’ятнадцять. Вода тут має високий вміст сірководню, через що ніяка живність в озері не водиться. Звідси і назва )) Хоча, в похмурому листопадовому антуражі це місце і справді виглядало, як декорація до якогось фільму жахів!
----------
Испив живой водички, мы пошли дальше по маршруту – к Мертвому, или Журавлиному озеру. Добираться к нему надо было пешком и в гору, хотя идти не очень долго, минут десять-пятнадцать. Вода здесь содержит высокий уровень сероводорода, из-за чего никакая живность в озере не водится. Отсюда и название )) Хотя, в мрачном ноябрьском антураже это место и правда выглядело, как декорация к какому-то фильму ужасов!







Екскурсія виявилась досить цікавою, а головне – що ми, діти асфальту, цілий день дихали неповторним карпатським повітрям. Назад верталися з купою вражень! А яке ваше улюблене місце відпочинку в Карпатах? Діліться досвідом, візьму на замітку!
----------
Экскурсия оказалась довольно интересной, а главное – что мы, дети асфальта, целый день дышали неповторимым карпатским воздухом. Назад возвращались с кучей впечатлений! А какое ваше любимое место отдыха в Карпатах? Делитесь опытом, возьму на заметку!


7 комментариев:

  1. Вав ,оце природа! Чудові пейзажі!
    Дякую за приємну прогулянку!
    Трохи Тобі завидую, по сама все літо мріяла поїхати на прогулянку.
    Але з мацьонькими дітками і без машини не важкувато.
    Ні, швидше рада за Тебе, що змогла відпочити душею.
    А діти як, всю дорогу топали з Вами?
    Голова не боліла від надлишку свіжого повітря? ;-)

    ОтветитьУдалить
  2. Так, пейзажі в Карпатах дійсно чудові!
    Діти всюди мусили лазити з нами, хотіли того чи ні ))) Єдине виключення - на гору до Журавлиного озера я їх вже не потягнула, лишила внизу з чоловіком. А повітрям я не могла надихатися, так класно, свіжо, не те, що в місті...

    ОтветитьУдалить
  3. Було класно!!! Поїдемо ще!!!! І на другий раз обов"язково візьмемо Даринку на гору і Назарчика!!!

    ОтветитьУдалить
  4. А мы в Карпаты пока что еще ни разу не съездили, хотя родственников там предостаточно, мои бабушка и дедушка по материнской линии именно оттуда. Очень живописные места, люблю такой отдых. Спасибо за прогулку.

    ОтветитьУдалить
  5. Мені також там сподобалось. Ти Віта - молодець.

    ОтветитьУдалить