Страницы

четверг, 28 мая 2015 г.

Високий Замок

Серед моїх знайомих, мабуть, не знайдеться людини, яка б свого часу не побувала в знаменитому львівському парку «Високий Замок», а от мені потрапити туди раніше ніяк не вдавалося – то погода погана, то обставини не сприяють, то ще щось… І це при тому, що в самому Львові я буваю не так вже і рідко! Ось чому, як тільки трапилась нагода, ми з сім’єю вирішили надолужити згаяне і відвідали нарешті цей затишний парк. Тож віднедавна Високий Замок поповнив і наш особистий туристичний список ))


Замкова гора знаходиться буквально посеред міста, тож підкорити її варто не лише заради свіжого повітря і затишних зелених алейок, а й задля чудових краєвидів на Львів та його околиці. Як виявилось, тут існує ще й так звана «Нижня тераса» - просторий сквер біля підніжжя гори, де можна гарно відпочити, не піднімаючись на вершину. Але ми, звичайно ж, піднялися!

До речі, парк гарно впорядкований – неширокі прогулянкові доріжки, розташовані навколо гори по спіралі, є досить пологими, тож підйом не відбере у вас багато зусиль. А на деяких більш крутих схилах є металеві сходи з поручнями.   


По дорозі догори розташовані залишки колишнього оборонного муру. Сьогодні це лише фрагмент стіни, а колись тут, кажуть, стояв цілий замок із захованими в підвалах скарбами…


малюнок з інтернету
Чим вище підіймаєшся, тим крутішими робляться повороти, а схили ближче до верхівки гори укріплені кам’яною кладкою. Причому на ній, міцно зачепившись корінням, успішно ростуть величезні дерева!



Останній ривок і, нарешті, найвища точка гори, де встановлений прапор, а над ним – маленький герб міста. Тут завжди багато туристів ))


Сподобалось дивитися з верхівки на нижні яруси доріжок – так все красиво переплетено, а до крон дерев, здається, можна дотягнутися рукою…


І, звичайно, розкішні види на Львів:


Знайшла в інтернеті, як виглядав Високий Замок в давні часи, коли ще не був засаджений парком:



Підсумок прогулянки позитивний: поверталися трішки стомлені, але з цілою купою вражень, бо на Високому Замку і справді варто побувати. Та що там говорити – Львів завжди цікавий, обов’язково приїдемо сюди ще!

14 комментариев:

  1. Да, место супер (!) Была там когда-то... подъем не понравился, зато впечатлили прекрасные виды.
    Сама история Замка так же интригует..

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот парк, как оказалось, овеян множеством легенд... Интересное место!

      Удалить
    2. Да..) Первое, что удивляет туриста, а где же собственно замок..))

      Удалить
  2. А от я, наприклад, ще не була тут. Але дякую за пост. Обов"язково тепер буду!)))))))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Рада, що тобі сподобалось!

      Удалить
    2. Ха! Ти що, смієшся? Сподобалось... Не те слово! Подібні розповіді - це краще путівника! Десь іще побуваєш, пиши обов"язково!

      Удалить
  3. Дуже цікаво. Сподіваюсь, попаду туди)

    ОтветитьУдалить
  4. Дуже цікава подорож. Фото чудові. Дякую за пост. Може колись і ми побуваємо в цьому місці.

    ОтветитьУдалить
  5. Прекрасне місце у красивенному місті!
    Чудові фото і цікава розповідь. Дякую, із задоволенням переглянула пост! :-)

    ОтветитьУдалить