Страницы

четверг, 2 апреля 2015 г.

Львівська прогулянка

Уявіть собі: рання весна, вже відчуваються сутінки, ви маєте кілька годин вільного часу і ви – у Львові! Вражень багато, тому я, як і обіцяла, нарешті публікую допис про продовження наших березневих вихідних у Польщі, із якої ми повертались через Львів.


Це легендарне місто можна відкривати для себе безкінечно, тому ми з чоловіком, незважаючи на невелику втому з дороги, все-таки не відмовилися від ще однієї львівської прогулянки. Цього разу вибір впав на знамениту Львівську Ратушу, адже до цього часу ми ще ні разу на неї не піднімалися. На мій превеликий подив, сходів було ду-у-уже багато, і коли ми, нарешті, вибралися нагору, з незвички довелося кілька хвилин віддихуватися. Зате краєвиди, які ми побачили, відразу розвіяли всі сумніви щодо доцільності такого ривка: перед нами як на долоні лежало у всій своїй красі Місто Лева!


Знамениту конячку на одному з дахів я виглядала-виглядала, а побачила аж вдома на фото )
Згори все виглядає якось по-іншому: люди-мурашки, іграшкові різнокольорові будиночки, внутрішні дворики-колодязі і високі шпилі церков… І все це у косих променях надвечірнього сонця – романтика! Закохані парочки навколо нас як по команді почали цілуватися, ну а ми, як солідна тридцяти-з-копійками-річна пара, з висоти свого життєвого досвіду просто дивилися на красиві пейзажі, і ще трішки фотографували )))



Після візуальної прогулянки львівськими дахами швидко стемніло, але на нас чекала ще й звичайна прогулянка містом, і вона була не менш приємною. Грали вуличні музики, старовинні будівлі красиво підсвічувалися ліхтарями, було тепло,багатолюдно і якось так дуже затишно… Я ж у Львові бувала тільки вдень, тому не дивуйтеся, чому мене так зачудувала саме атмосфера вечірнього міста! Коротше, мені сподобалось, треба буде повторити.




І на закінчення поділюся з вами одним своїм спостереженням: як виявляється, головне для вдалої подорожі – не величезна купа грошей (хоч і вони, звичайно, потрібні), а позитивне налаштування і трішки організаторських здібностей ))

Приємних вам мандрівок!

19 комментариев:

  1. Віта, скільки емоцій та вражень! Відчувається по тексту, що Ви гарно провели час!
    Рада за Вас з мужем!
    Львів достойний захоплень!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Було дійсно класно, всім раджу відвідати Львів!

      Удалить
  2. Прекрасный город Львов! Очень его люблю :)
    Гуляли по нему и не раз, а все равно манит к себе.
    Фотогеничный город, если можно так сказать, красивые получились снимки))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Спасибо! Фотокамера действительно любит этот город!

      Удалить
  3. Гарні фото! була у Львові але також не підіймалася на ратушу. Колись обов'язково теж туди доберусь, красивий вид там!:))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. От і я так - у Львові бувала не раз, а на ратушу піднялася лише тепер. Але воно того варте, спробуй!

      Удалить
  4. Дуже гарні фото!!!!
    Якраз такої пори доби я Львовом ще не гуляла (або день, або повна темнота :-)))) Так що потрібно обов'язково заповнити пробіл :-)

    ОтветитьУдалить
  5. Красивый город! Хорошие фото!!! Особенно зацепила третья снизу)))

    ОтветитьУдалить
  6. Nazariya, красивые фото, но хотелось бы почитать текст к ним. У вас в блоге нет виджета-переводчика. Это потому, что вы ориентированны только на тех. кто хорошо владеет украинским, или просто нет желания расширять интернет-контакты? Мне было бы приятно, если такой виджет у вас появится, значит я смогу с лёгкостью прочитать интересную информацию.
    С уважением,
    Галина.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Здравствуйте, Галина! Раньше я переводила тексты сама, а потом надоело дублировать, и теперь пишу только на украинском. Но желание расширять сетевые контакты есть, поэтому обязательно воспользуюсь вашей подсказкой и в скором времени установлю переводчик ))

      Удалить
    2. А я уже воспользовалась вашим переводчиком и прочитала. Добавлю, что для позитивного настроя уже после путешествия важно, чтобы многое из заснятого получилось. А у вас фото выходят очень эффектными.

      Удалить
    3. Спасибо! Заходите в гости еще!

      Удалить
    4. И вы ко мне заглядывайте в мою ГАЛАктику . Будет приятно обмениваться опытом по фотосъёмке. Хотя я (пока) "чайник" в этом деле :))

      Удалить
    5. Обязательно загляну!

      Удалить
  7. Nazariya, большое спасибо за чудесную экскурсию по Львову. Львов - прекрасный город, сказочно красивый и немного мистический , таинственный.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Здравствуйте, Марина, приятно видеть вас в списке моих ПЧ ))) Вы совершенно правы, Львов - волшебный город, поэтому я еще обязательно напишу о нем!

      Удалить
    2. Буду ждать новых историй и фотографий.

      Удалить