Страницы

среда, 18 марта 2015 г.

«Weekend» в Перемишлі


Чули таку приказку: «Если очень захотеть, можно в космос улететь»? ))
Ну, не зовсім в космос, але в сусідню країну – то точно! Принаймні, нам з чоловіком на вихідних вдалося знову побувати в Польщі (до речі, минула наша поїздка туди ж відбулася майже рівно рік тому – з різницею в один день). Цікаво? То вмощуйтеся зручніше – фотографій ду-у-уже багато!

Кінцевим пунктом призначення був обраний Перемишль, який, як виявилось, гідний не лише для «закупів» і «прокатування візи», але й є досить затишним і приємним містечком, в якому є на що подивитися. Принаймні, нам там дуже сподобалося, незважаючи навіть на похмуру погоду. Їхали ми на два дні, з нічлігом у дуже чистому і стильному готельчику «Apartamenty Przemyśl» - рекомендую його всім!
Ще один важливий нюанс – так як Перемишль знаходиться у 10 хвилинах їзди від кордону, то найвигідніше (і найшвидше) буде перейти митницю пішки, а тоді добиратись в місто на маршрутці, як зробили ми. Машину можна залишити на парковці в Шегинях. Проблем з транспортом немає, а в самому містечку автомобіля і не потрібно – воно дуже компактне і розібратися у вулицях зовсім нескладно. GPS-навігатор вам в поміч!

Зліва - широковідома годинникова вежа

Костел Св. Антонія Падевського та монастир францисканців-реформаторів
             В перший день у Перемишлі ми вирішили відвідати торговий центр «Sanowa» (20 хвилин пішки від готелю) – а як же без закупів? ))) Хоча, як на мене, нічого особливого – багато магазинів, вибір товару є, але ціни майже ті ж, що і в нас, тому сильно ви не зекономите. Походили, подивилися, перекусили, придбали кілька дрібниць, зате потім я натрапила на книжковий відділ! І неважливо, що вся література і преса на польській мові – я там просто насолоджувалася запахом свіжовидрукуваних історій, а ще знайшла книжку про те, як покохати Україну, отак!


Набагато цікавішим виявився наш другий день в Перемишлі – небо трішки повеселішало, було досить тепло, і ми пішли гуляти в Старе місто, яке виявилось дуже схожим на мій улюблений Львів. Древня бруківка, чисті ошатні вулички, величезна кількість пам’ятників, красиві церкви і багата архітектура – тут і справді є на що подивитися!


Колишній український собор святого Івана Хрестителя, нині - костел святої Терези

Костел францисканців і вулички неподалік нього

Ще одним місцем, обов’язковим для відвідання в Перемишлі, є Замковий парк і, безпосередньо, сам Замок короля Казимира. Знаходиться це все на невеличкій горі, з якої відкривається чудовий вид на місто і протікаючу внизу річку Сян. Вхід у Замок платний (2 злотих з особи), зате там досить цікаво і можна піднятися на вежу, з якої місто видно ще краще, а також спуститися у кам’яне підземелля, наповнене скелетами!

Вхід до замкового парку ім. Мар'яна Стронського

Замкові ліхтарі

Інтер'єри

Вид згори на внутрішнє подвір'я замку і на місто

Дуже сподобався великий і доглянутий парк біля замку – його могутні дерева, затишні альтанки і неймовірна чистота сприяють чудовому відпочинку на свіжому повітрі.


Весна вже близько!

Повертаючись назад, зайшли на каву у цукерню «Fiore», про яку я читала в інтернеті і спеціально її шукала. Ну що я вам скажу – пошуки були недаремні, там справді дуже затишно і смачно, а приємним бонусом особисто для мене стали мої улюблені ліхтарики, використані в інтер’єрі! Ех, згадую тепер свою марципанову мишку…



Загальне враження від Перемишля – дуже і дуже позитивне. Хочеться приїхати сюди ще, бо не встигла добре роздивитися річку, не побувала в більш сучасному районі міста Засянні і не спробувала всі ті солодощі, якими зваблювали вітрини місцевих цукерень... Сподіваюсь ще обов'язково повернутися в це затишне містечко!

По центру - пам'ятник солдату Швейку

P.S. Дорогою назад ми мали довгу зупинку в Львові, так що наступний допис теж буде про туристичні враження ))

12 комментариев:

  1. Дуже гарна розповідь і фото! Красиве місто! захотілось теж кудись поїхати!:)

    ОтветитьУдалить
  2. Кілька раз бувала в Перемишлі, і впізнала багато місць :-) А ще пораділа, що мою улюблену альтанку біля замку таки облагородили (бо в останній мій візит вона мала плачевний стан :-() Чекатиму розповідь про Львів :-)

    ОтветитьУдалить
  3. Доброго дня.
    Чудова розповідь і фотографії про Перемишль. Була в ньому лише проїздом.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую! В тому-то й справа, що переважно Перемишль сприймається як проміжний пункт для досягнення інших цілей, але насправді його чомусь недооцінюють.

      Удалить
  4. Віта, молодець, що поділилася враженнями!
    Із задоволенням полюбувалася фотографіями міста!
    Чекаю продовження подорожі ;-)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Любуйся на здоров'я! А продовження не за горами!

      Удалить
  5. Добрий день, Назаріє!
    Почала читати останній Ваш пост і піймала себе на думці, що власний блог читаю, чи бува таке? Стиль написання дуже схожий, тому було легко і просто сприймати! Була б дуже з Вами рада заприятелювати! Зараз продовжу мандрівку Вашим блогом, а Ви заходьте до мене у гості)))
    А ще у мене є до Вас питання стосовно дизайну блогу. Скажіть, як можна гаджет поставити "Останні коментарі" та "Географія відвідувань" та як ви банер зуміли розмістити? Я наче не чайник, але тут у мене трошки ступор напав, не можу розібратись))) Була би дуже вдячна за відповідь!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. В гостях вже була, підписалася в ПЧ, дякую за запрошення! А на рахунок банерів - ставила я їх вже давненько, так зразу і не згадаю правильну послідовність дій )) Геогафію відвідувань брала, здається, на сайті http://feedjit.com/ - там треба було скопіювати код для вставки і додати його в шаблоні блогу в гаджет HTML/JavaScript. Аналогічно вставляються останні коментарі, але таку функцію краще пошукай в неті, бо я вже точно не згадаю, звідки я їх скачала. Коли скопіюєш і вставиш код, то просто посуваєш банер туди, де хочеш його бачити ( у вкладці "Дизайн"). Не знаю, чи сильно допомогла, мусиш ще сама поритися в Інтернеті!

      Удалить
    2. Ой, дякую величезне! Допомогли звичайно! Буду копатися)))) Гарного дня! ;-))

      Удалить