Страницы

вторник, 17 сентября 2013 г.

Ода каві…

Ви любите каву? Не просто надаєте їй перевагу, коли вам пропонують гарячі напої в гостях чи в ресторані, а дійсно любите, не уявляючи без неї жодного свого дня?
Я – так! Для мене поняття «випити кави» означає на просто спожити гарячу рідину, а цілий ритуал, що обіцяє приємний аромат, вишуканий смак і хвилинку спокою (наскільки це вдається в моєму домашньому «армагедоні»). Моя сьогоднішня кава мала такий вигляд:
----------
Вы любите кофе? Не просто предпочитаете его, когда вам предлагают горячие напитки в гостях или в ресторане, а действительно любите, не представляя без него ни одного своего дня?
Я – да! Для меня понятие «выпить кофе» значит не просто употребить горячую жидкость, а целый ритуал, который обещает приятный аромат, изысканный вкус и минутку покоя (насколько это удается в моем домашнем «армагедоне»). Сегодня мой кофе выглядел так: 



По напису на шоколадці можна легко здогадатися, де я саме кавувала )))
Цікаво, що колись я зовсім не розуміла своїх знайомих кавоманів, серед яких є і дуже близькі мені люди – подумаєш, кава! Ну, випив, зігрівся і побіг далі – в чому тут магія? Я ж раніше пила виключно чай.
Проте за останніх кілька років, нарешті, і я навчилася цінувати всі переваги цього чудового напою. Спочатку в якості хорошого енергетика, потім – як задоволення для гурманів, а тепер для мене кава – це своєрідна медитація. І хай весь світ зачекає…
----------
Интересно, что когда-то я совсем не понимала своих знакомых «кофеманов», среди которых есть и очень близкие для меня люди – подумаешь, кофе! Ну, выпил, согрелся и побежал дальше – в чем тут магия? Я же раньше пила только чай.

Но в последние несколько лет, наконец, и я научилась ценить все преимущества этого чудесного напитка. Сначала в качестве хорошего энергетика, потом – как удовольствие для гурманов, а сейчас для меня кофе – это своеобразная медитация. И пусть весь мир подождет…






Істинні кавомани – відписуйтесь в коментарях! Можливо, ваше бачення «процесу» і оригінальні рецепти кави внесуть нотку свіжості в чиєсь (і моє в тому числі) кавування!
----------

Истинные любители кофе – отписывайтесь в комментариях! Возможно, ваше видение «процесса» и оригинальные рецепты кофе внесут нотку свежести в чье-то (и мое в том числе) кофепитие!
   

11 комментариев:

  1. У кавоманів теж закони є.....
    І кожний бачить в каві щось своє...
    Але існує правило загальне;
    Найкраща кава - тільки натуральна!!!!!!

    Як добре, що каві присвячують оди. Чи гарний настрій, чи поганий, кава зробить свою справу. Запашна, чуть гіркувата...Одним словом,хто ще не з нами - приєднуйтесь!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Віршик, як завжди, дуже влучний!

    ОтветитьУдалить
  3. Обожнюю каву) Кілька років тому спеціально їздила до Львова, щоб походити по кав'ярнях))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Для мене поняття "Львів" і "кава" взагалі нерозривні, тому теж в найближчому часі збираюся в це чудове місто!

      Удалить
  4. Очень хочу кофе...)))мы пьем кофе как на второй картинке)))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да, время кофепития наступило - надо пополнить запасы энергии!

      Удалить
  5. А я каву не пью, а нюхаю :-) Але Ти так цікаво і смачно проспівала оду, що побіжу скоренько пити свою безкофеїнову з вершками. :-)
    Фото з інтернету? Запашні і гарні!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Фото "інтернетні", крім перших двох. А ти прихильниця безкофеїнової кави? Я ніколи не пробувала, смачно?

      Удалить
    2. Кавоманам не смакує, а мене повністю задовільняє :-)
      Я більше люблю елітні мішані чаї :-)

      Удалить
    3. Чаї - це теж круто, особливо елітні ))) Мені подобаються такі різновиди, коли кидаєш в заварник маленьку кульку, а з неї розпускається шикарна квітка!

      Удалить