Страницы

понедельник, 30 марта 2015 г.

Сесілія Ахерн. Час мого життя

« – Ли-ис, – мягко сказал Джейми, – смотри-ка, у них есть печеные перцы. Ты же их любишь. Может, их возьмешь?
Дэвид с некоторым раздражением поглядел на приятеля.
– Ой, господи, – улыбнулась Лиза,– помнишь те перцы?
– Ха! Потому и сказал.
Уверена, Дэвид представил, как они трахались в постели, усыпанной печеными красными перцами, хотя они наверняка просто объелись как-то в ресторане этими перцами, два паршивых обжоры.»

Ось в такому стилі – трішки грубувато, зате правдиво і з гумором – ведеться розповідь у романі Сесілії Ахерн «Час мого життя». Книга ця потрапила мені до рук випадково, проте залишила по собі приємне враження – ну люблю я незвичайні історії, та ще й з веселими діалогами )))
Сюжет починається доволі стандартно: молода дівчина після болісного розставання з хлопцем вже три роки ніяк не може знайти себе – з роботою не ладиться, з грошима теж, друзям і батькам набрехала так, що вже й сама не пам’ятає, кому і що говорила… Тобто, період в її житті настав далеко не найкращий. А от далі події розвиваються не зовсім звично – вона зустрічається і починає спілкуватися з таким собі уособленням свого ж власного Життя. І до речі, це мужчина.
Не подумайте, що в них буде роман – на цю роль в книзі знайдеться інший цікавий претендент, але Життя поволі починає витягувати героїню з глибокої депресії, і застосовує для цього досить жорсткі методи. Дівчина переосмислює все, що робила до того, і через терни добирається-таки до таких омріяних зірок. І ви знаєте, ця закручена історія з ненав’язливими елементами містицизму і сумними нотками сарказму викликала в мене широку гаму емоцій – від несподіваного сміху під час читання (що здивувало і насторожило мого чоловіка), до кількох непідробних сльозинок в деяких особливо зворушливих епізодах. А чого варті такі побічні сюжетні лінії, як історія сусідки з дитиною-невидимкою чи, наприклад, мрія матері, щоб її син був гомосексуалістом – це ж так модно!
Коротше, рекомендую – читайте на здоров’я, посміхайтесь і цінуйте своє Життя, бо воно в нас одне!




P.S. Наступний допис вже точно буде про Львів )    

вторник, 24 марта 2015 г.

Нашим весняним іменинникам!

В сім’ї у нас подвійне свято,
Ми наче в казці, і не гірш!
Емоцій радісних багато,
Й прийшло бажання скласти вірш!

А привід справді є чудовий:
Два дні народження нараз!
Тому, Дариночка і Вова,
Сьогодні ми вітаєм вас!

Тепло сердець даруєм щиро,
Живіть, як заповів Кобзар…
Бажаєм щастя вам і миру, 
Цілуєм, Віта і Назар!


среда, 18 марта 2015 г.

«Weekend» в Перемишлі


Чули таку приказку: «Если очень захотеть, можно в космос улететь»? ))
Ну, не зовсім в космос, але в сусідню країну – то точно! Принаймні, нам з чоловіком на вихідних вдалося знову побувати в Польщі (до речі, минула наша поїздка туди ж відбулася майже рівно рік тому – з різницею в один день). Цікаво? То вмощуйтеся зручніше – фотографій ду-у-уже багато!

пятница, 13 марта 2015 г.

Ниткова еволюція )

Якось так вийшло, що з початком моєї діяльності в якості редактора вишивальних книг мені довелося паралельно освоїти всі премудрості фотографування красивих ниткових композицій ))) Не скажу, що мені це не подобається – фотографувати я люблю, а якщо результат такої праці ще й публікується в книжках, то чому б і не поекспериментувати? Тим більше, що світлини з ниточками завжди виходять яскравими і кольоровими, що не може не підвищувати настрій! Тож у цьому дописі я вирішила поглянути збоку на свою еволюцію як фотографа ниток, а заодно й пригадати, над чим працювала останнім часом.

Отже, червона і зелена книжечки вже вийшли з друку:


  

вторник, 10 марта 2015 г.

Ялинкова весна




До вас уже прийшла весна? Справжня – лагідна, тепла, зі свіжим подихом вітерцю і мелодійними переспівами пташок? Я вже відчуваю її…

понедельник, 2 марта 2015 г.

Закулісні інтриги ))

Час іде, робота робиться, і ось уже зовсім скоро світ побачать третя і четверта книги під моєю редакцією - Чорний і Білий випуски Золотої колекції української вишивки (для тих, хто вже зачекався, поясню, що у зв'язку з економічною ситуацією друк Чорної книги затримався, тому найближчим часом чекайте відразу на два випуска). Кому цікаві деталі - запрошую на відповідну сторінку у Фейсбук, там є і деякі фотографії з майбутніх книг, і відеоанонси. Ну а тут похвалюся тільки невеличким відеозвітом із нашої останньої фотосесії, яка проходила в одному із Львівських готелів:


З весною вас, і нехай вона приносить вам тільки позитив!