Страницы

четверг, 14 мая 2015 г.

Перша вишиванка до першого причастя!

Здійснилось! Минулої неділі у нашій сім’ї відбулася важлива подія: синочок Назарчик пішов до свого першого причастя. День був поважний і святковий, тому і про відповідний одяг слід було подбати заздалегідь. Соромно признатися, але серед тієї безлічі картин, серветок і рушників, які я встигла навишивати за своє життя, досі не було жодної вишиванки! Тож задля першого причастя було вирішено вишити і першу сорочку )))


Хотілося чогось особливого і не такого, як у всіх, тому мій вибір зупинився на не зовсім стандартній для української вишиванки кольоровій гамі – поєднанні бузкових і блакитно-синіх відтінків. В результаті саме така фіолетова сорочка в нашому класі була тільки одна, чим викликала непідробну гордість мого чоловіка і невелике засудження Назарчика (тут зіграв свою роль стадний інстинкт: «Як, всі будуть у нормальних сорочках, а я один у фіолетовій?» Але це швидко минулося під впливом загальних піднесених емоцій дня).


До речі, якщо ви вже маєте Чорну книгу із Золотої колекції, то могли бачити в ній і невеличку літературну замальовку, що обертається навколо цієї вишиваночки. Та чого вже там приховувати – кожний письменник шукає натхнення перш за все у своєму житті, тому і я цей текст писала, фактично, про себе і Назара ))) Є в книзі і схема сорочки, щоправда, у трішки змінених кольорах.


Так як мій експеримент по вишиванню сорочок нібито вдався, то наступним вишиванкам – бути! Тим більше що замовлень я тепер маю – ого-го скільки, не знаю тільки, коли те все встигнути ))) Наступна в черзі – Даринка, якій ніяк не дає спокою наявність вишиванки в Назара і відсутність у неї!


І на закінчення – фото, так би мовити, головного персонажа дійства у неповторному шедеврі ручної роботи ))) Тут Назарчик вже причастився, отримав відповідний диплом і приготувався випробувати нову сорочку на міцність, бо ж енергії – аж забагато!



Бажаю і вам побільше приємних сімейних подій!

24 комментария:

  1. Яка ж красива сорочка! поєднання кольорів дуже подобається, оригінально! з нетерпінням буду чекати фотозвіт сорочки для Даринки!:)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую! Робота над сорочкою для Даринки вже в процесі, тому скоро буде й фотозвіт )

      Удалить
  2. З першим причастям!
    Сорочка дуже красива, синочку лічать такі кольори!

    ОтветитьУдалить
  3. Ух-Ти, які кольори! Дуже красиво!
    Назарчику до лиця!

    ОтветитьУдалить
  4. Несподівано , але гарно!! Сину дуже личить сорочка!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так, трохи незвичні кольори, але вийшло ніби непогано, дякую )

      Удалить
  5. З першим причастям! Нехай Боже благословення завжди буде з вами!

    ОтветитьУдалить
  6. Цікаві кольори, і дуже гарно виглядають!!! І чекатиму наступної вишиванки :)

    ОтветитьУдалить
  7. З першим причастям!
    Сорочка дуже личить синові! Кольорове рішення дійсно несподіване, але все дуже гармонійне!

    ОтветитьУдалить
  8. Вітаю! Хай Бог благословляє Вашого сина!
    Гарно, дуже гарно!

    ОтветитьУдалить
  9. Вітаю вас із такою важливою подією!!!
    А ще плюсиків на додачу до вишиваночки! Незвична кольорова палітра, але мені такі інші, не стандартні мотиви більш ще подобаються!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякуємо дуже! Мені теж подобаються нестандартні варіанти )

      Удалить
  10. Дуже гарна сорочка, чи не могли б Ви поділитись схемою? Наперед дякую ok.barteneva@gmail.com

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую! На жаль, саме цієї схеми я вже не маю, але дуже схожа (з невеликою різницею в кольорах) є в Чорній книжці Золотої колекції.

      Удалить
  11. Вишиванка просто фантастична!!!Поєднання кольорів дуже вдало.

    ОтветитьУдалить