Страницы

понедельник, 11 мая 2015 г.

Юлія Смаль. Теплі історії з корицею

Моє знайомство з «Теплими історіями» розпочалося з книг Надійки Гербіш і збірки «Про дива, коханих і рідних», які, можна сказати, відкрили для мене новий жанр в літературі – такі собі художні замальовки з обов’язковим хепі-ендом. Кілька наступних книг цієї серії я пропустила, а от коли побачила надзвичайно затишну і «смачну» обкладинку «Теплих історій з корицею» від Юлії Смаль, то не змогла втриматися – придбала книжечку і приготувалася відпочити за легким і приємним чтивом, але… На жаль, мушу визнати, що в даному випадку гарна обкладинка не виправдала моїх сподівань – зміст повісті зовсім мене не зачепив.   
Ні в якому разі не хочу образити авторку книжки – людина, яка пише і видає романи з трьома малими дітьми на руках, уже заслуговує на повагу. Та й стиль викладу в книзі досить непоганий – часом траплялися дуже навіть гарні описи природи чи внутрішніх станів душі персонажів повісті. Але особисто мені, як читачу, цього, все-таки, замало.  
Якихось карколомних подій чи поворотів долі в книзі немає – вона, скоріше, нагадує особистий щоденник письменниці, перемежаний де-не-де вигаданими й невигаданими історіями з життя її подруг чи просто знайомих. Трішки про дітей, трішки про ідеального чоловіка, краплина спогадів про минуле – але нічого такого, що можна було б переказати, бо просто не запам’ятовується. Таке враження, що авторка просто любить писати, а про що – все рівно, головне, щоб було красиво ))) Ну і з корицею вийшов перебір – я розумію, що зміст повинен відповідати назві, але згадування цієї приправи усюди, де можна і не можна, виглядало трішки нав’язливим.
Коротше, книгу я читала довго (що вже є яскравим показником), враження такі собі, тому рекомендувати її вам не буду. Ну хіба що ви ду-у-уже любите корицю і трохи відірвані від реальності історії )))    



10 комментариев:

  1. А "Кавовий присмак кориці" Лариси Денисенко ти читала? Цікава твоя думка.

    Щось у сучасній літературі все історії, кава і кориця))))))))))) Це мода така?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Не читала, і не чула навіть про таке ) Треба буде пошукати. А на рахунок кави і спецій - це, мабуть, така хвиля пішла. Ну хочеться людям чогось тепленького і ароматного!

      Удалить
    2. Хочеться, ага) а без кави я й дня не проживу)

      Удалить
    3. Як я тебе розумію )))

      Удалить
  2. Я читала її "Теплі історії до кави". Не моє :) Але якась легкість від прочитаного залишилася. Мені треба щось більш енергійне.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Теплі історії до кави" - це Надійки Гербіш, але серія одна і та ж, та й зміст дуже схожий! Погоджуюсь - стиль розповідей і тут, і там дуже розслаблений, а це вже, як то кажуть, "на любителя" )

      Удалить
  3. У мене враження від книги такі ж, як і Ваші. Настрій начеб-то позитивний, але загалом... ні про що. А от що я насправді раджу почитати із "Теплої серії", так це "Трояндовий джем" Тетяни Белімової. Мова тексту - дуже сильна, історії набагато цікавіші, аніж у Гербіш та Смаль. Ловлю себе на тому, що хочу почитати їх вголос чоловікові та мамі. Цю книгу можете сміливо ставити на поличку.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую за пораду, обов'язково нею скористаюся і напишу про свої враження )

      Удалить
  4. Привіт, це Юля Смаль. Дякую за відгук.
    Так, це правда, "Теплі історії з корицею" у мене якось так писалися за "визначеним шаблоном". Не стільки від любові до писання, скільки від необхідності бігом закінчити.
    Запрошую почитати мою нову повість, її, правда, обізвали романом. Вона зовсім інакша, геть не складається з жодних вставок, якихось клаптів, плюс, по-моєму, трохи смішна. Якщо цікаво, то пишіть сюди yusmal@ukr.net, скину вам секретний файл :).
    З повагою

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ух ти, це вперше мій відгук на прочитану книгу коментує її автор! ))) Приємно, що ви нормально сприймаєте критику, хоч і не від професіонала - сподіваюсь, я вас не образила? Обов'язково почитаю вашу нову повість, тим більше, якщо вона має нотки гумору - я це обожнюю! І обов'язково поділюся враженнями )

      Удалить