Страницы

четверг, 5 декабря 2013 г.

Надійка Гербіш «Теплі історії до шоколаду»

Тільки недавно я описувала свої враження від «Теплих історій про дива...», а сьогодні хочу розказати вам про одну із «попередниць» цієї книжки – збірки невеликих розповідей під назвою «Теплі історії до шоколаду» авторства моєї землячки Надійки Гербіш.
----------
Только недавно я описывала свои впечатления от «Теплых историй о чудесах...», а сегодня хочу рассказать вам об одном из «предшественников» этой книги – сборнике небольших рассказов под названием «Теплые истории к шоколаду», автором которого является моя землячка Надийка Гербиш.


Скажу відразу: ця книжка мені сподобалася більше – недарма Надійка Гербіш вважається головною засновницею серії про теплі історії. І хоча якогось конкретного сюжету в її розповідях не прослідковується – це, скоріше, невеличкі замальовки її власного бачення світу – написані вони приємною позитивною мовою, із детальними описами всіх можливих відчуттів і почуттів молодої заміжньої жінки. Книжка читається легко, як особистий щоденник, в який дозволили підглянути – а це завжди приваблює аудиторію.
Безумовним шедевром збірки, на мою думку, є оповідання «101 щаслива намистина» – така собі інструкція по створенню хорошого настрою. Як вам такі рядки: «…Є багато теплих способів пережити дощ (і туман за вікном) із приємністю – книжка, плед, обійми, гаряче горня із запашним чаєм у руках чи старий добрий фільм, скажімо, «Сніданок у Тіффані». І муркотіння котика, звичайно ж» – правда, надихає на позитив? ))
Хоча, не зовсім зрозумілим для мене виявився вибір Надійкою імен для своїх героїнь: тут є трохи незвичні для середьостатистичного українского вуха Сміяна, Дзвінка, Франка та інші Агнеси. Але, може, то така авторська фішка? )) В будь-якому випадку, книжка дійсно тепла і приємна, насичена передріздвяним духом див, тому чудово підходить для розвантаження мізків і підзарядки хорошою енергією. Рекомендую!
P.S. До речі, якщо когось зацікавить моє бачення того, як створити собі свято і роздуми на тему, чому ми цього не робимо, то їх можна прочитати тут. Чекаю ваших відгуків!
----------
Скажу сразу: эта книжка мне понравилась больше – не зря Надийка Гербиш считается главной основательницей серии о теплых историях. И хотя какой-то конкретный сюжет в ее рассказах не прослеживается – это, скорее, небольшие зарисовки ее собственного видения мира – написаны они приятным позитивным языком,  с подробными описаниями всех возможных ощущений и чувств молодой замужней женщины. Книжка читается легко, как личный дневник, в который разрешили подсмотреть – а это всегда привлекает аудиторию.
Безусловным шедевром сборника, по моему мнению, является рассказ «101 счастливая бусина» – такая себе инструкция по созданию хорошего настроения. Как вам такие строки: «… Есть много теплых способов пережить дождь (и туман за окном) приятно – книжка, плед, объятия, горячая кружка с ароматным чаем в руках или старый добрый фильм, скажем «Завтрак у Тиффани». И мурчание котика, конечно же» – правда, вдохновляет на позитив? ))
Хотя, не совсем понятным для меня оказался выбор Надийкой имен для своих героинь: тут есть немного непривычные среднестатистическому украинскому уху Смияна, Дзвинка, Франка и другие Агнессы. Но, может, это такая авторская фишка? )) В любом случае, книжка действительно теплая и приятная, насыщенная предрождественским духом чудес, поэтому прекрасно подходит для разгрузки мозгов и подзарядки хорошей энергией. Рекомендую!
P.S. Кстати, если кого-то заинтересует мое видение того, как создать себе праздник и размышления на тему, почему мы этого не делаем, то их можно прочитать тут. Жду ваших отзывов!

10 комментариев:

  1. Привіт! Дякую за Твої враження про книжку.
    Я її ніколи не читала, але бачила у Львівській майстерні шоколаду.
    Якщо ще там колись буду на посиденьках, обов'язково відкрию "101 намистину" ;-)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Обов'язково прочитай - дуже пізнавально і корисно, особливо для мамів у декреті, що ніколи не мають на себе часу! )))

      Удалить
  2. Дякую за книжковий відгук, Вікунь, а історії до кави читатимеш? Хочу почути бачення у порівнянні. І напиши мені на електронку свою адресу, маю дещо святкове для тебе, дякую.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Історії до кави" до мене ще не дійшли (поки що їх читає подруга), але обов'язково прочитаю і напишу свої враження! І ще - ти мене заінтригувала, вже пишу адресу )))

      Удалить
  3. От вида одной только обложки хочется прочитать!Очеень аппетитно)))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да, вкусненько! Только не знаю, есть ли перевод на русский...

      Удалить
  4. Обложка привлекательная :) Я бы почитала под горячий шоколад и снежок за окном :)

    ОтветитьУдалить
  5. Обложка действительно очаровательная) Судя по описанию замечательная, позитивная книга для поднятия настроения) Хотелось бы прочесть) Спасибо за рекомендацию!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да не за что! Если найдешь русский перевод, то обязательно прочти, и пусть твое настроение будет хорошим!

      Удалить