Страницы

пятница, 19 июня 2015 г.

Острів Сонця


Тисячі років тому на кордоні Егейського та Середземного морів сталося справжнє диво: з глибини раптом почав підніматися прекрасний острів, що вражав своєю неймовірною красою. Розкішні гірські краєвиди, найчистіша джерельна вода та чудові морські узбережжя привабили сюди бога Сонця – Геліоса, який і став покровителем острова. Зачарований цією землею, Геліос подарував їй понад триста сонячних днів у році, а назву острову дав на честь своєї коханої німфи. Так з’явився Родос – острів Сонця…


Вид на сусідню Турцію
Мої враження від мандрівки на давно омріяну грецьку землю не порівняти ні з чим – це було фантастично! Неперевершена краса і чистота відразу двох морів, що омивають цей острів, надовго залишають слід у пам’яті, а надзвичайні природні краєвиди настільки вражають своєю різноманітністю, що мимоволі погоджуєшся з висловом: «На Родосі є все!»


І справді: з одного боку острів лагідно обіймає спокійне й кристально чисте Середземне море, а з іншого накочується сильними хвилями бурхливе Егейське, яке, виявляється, вміє унікально переливатися відразу кількома відтінками синього кольору.





Гори на Родосі теж різні: високі, вкриті сосновими лісами – в одній частині острова, і скелясті, з більш степовою рослинністю – в іншій. Родючі землі і власні запаси прісної води створили тут прекрасні умови для постійного буяння пишної зелені й квітів, а в прямому сенсі тисячолітні оливкові дерева є головним багатством місцевих жителів, адже дарують їм найякіснішу оливкову олію, так зване «рідке золото».



Острів має дуже багату історію – тут зосереджено стільки визначних пам’яток, що обійти їх усіх всього за тиждень просто неможливо. Тут панує неповторна атмосфера античності – не знаю, як кому, але мені на Родосі постійно згадувались міфічні персонажі древньої Еллади (недарма, мабуть, я в дитинстві так зачитувалась міфами стародавньої Греції). Всього ми, звичайно ж, не побачили, але в кількох цікавих місцях, про які я розкажу вам окремо, таки побували ))) Тож чекайте на наступні детальні фотозвіти, а поки що помилуйтеся ще кількома фантастичними миттєвостями, які мені вдалося залишити на пам’ять – розкішними заходами сонця, кожний з яких був неповторним…





  

10 комментариев:

  1. Ответы
    1. так, це правда. До речі, привіт від тебе я передала ))

      Удалить
  2. Віта, надзвичайно! Ти зуміла передати через фотографії своє захоплення!
    Самій аж подих перехопило від перегляду!
    Дякую за екскурсію, чудові фото і цікаву розповідь! :-)
    Помітно, що пише поетеса! :-)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую ))) Після такої подорожі і таких вражень слова самі лиються!

      Удалить
  3. Просто супер!!!!!!!!І поїздка гарна, і фото чудові!!!

    ОтветитьУдалить
  4. Неймовірні морські пейзажі!!!

    ОтветитьУдалить
  5. Віка, фото та розповідь, особливо розповідь, викликають палке бажання відправиться на Родос!!!

    ОтветитьУдалить