Страницы

вторник, 4 февраля 2014 г.

Катажина Грохоля «Ніколи в житті!»

Недощавно мені до рук потрапила книжка відомої (як виявилось) польської письменниці Катажини Грохолі під назвою «Ніколи в житті!» З польської літератури я читала тільки Януша Леона Вишневського, тому цікаво було, так би мовити, трохи «розширити діапазон» )))
Скажу вам чесно, я не пошкодувала – роман читається доволі легко, хоча і складається з неймовірного сумбуру чисто жіночих думок. Ця історія чудово ілюструє собою «цей незручний момент», коли увесь час міняєш свою думку про певну подію, а потім, коли все стається рівно навпаки, ніж планувалося, із задоволенням вигукуєш: «Я так і знала!» І це так по-жіночому, та ще й приправлено чудовим і тонким гумором (що я обожнюю в книгах) – коротше, мені сподобалось.
А мова йде про таку собі Бріджит Джонс польського розливу, яку покинув чоловік, і яка поставила хрест на своєму особистому житті. По всіх правилах жанру, героїня впевнюється, що «всі мужики сво…», але лише до того моменту, поки її зненацька не заскочує так званий хеппі-енд.
Раджу цю книгу як розслабляюче позитивне чтиво без зайвих, вибачте за слово, шмарклів ))) Я «ковтнула» її за день!
Особливо я сміялася, коли головна героїня готувалася до побачення з черговим принцом на білому коні, вичитуючи поради у модних журналах, які постійно суперечили самі собі. Як вам така цитатка:
«Отже, до побачення я готова – звісно, коли буду непорочною білявкою з чорним волоссям, худорлявою, але з пишними формами, з п’ятим розміром бюсту, але таким, що легко вміщується в чоловічій долоні (одній). Тоді я вдягну на одну коротку, а на другу довгу ногу панчохи та червоні черевички. Накину прозору сорочку та сукню з тисячею гудзиків. Подамся у цьому вбранні на кухню та приготую якусь легку, але жирну їжу, бо він любить поїсти» – цікаво, правда? ))) Люблю такий стиль.
P.S. До речі, в Польщі ця книга стала справжнім бестселлером, так часу, витраченого на неї, ви точно не пошкодуєте.




4 комментария:

  1. Цитата забавная) Если вся книга подобна этой цитате, то ты наверное повеселилась от души))))

    ОтветитьУдалить
  2. "Одиночество в сети" Вишневского тоже бестселлер, но мне она не очень.. Была бы классной, если бы не такой нудной. Хотя сопереживаешь герою, и послевкусие от книги остается. В общем, двоякое впечатление.
    Можно будет попробовать эту книгу. Сумбур женских мыслей, говоришь.. Уже не должно быть скучно, по определению))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Могу тебе сказать точно, что эта книга намного лучше "Одиночества..."

      Удалить