Страницы

пятница, 17 января 2014 г.

Надійка Гербіш «Теплі історії до кави»

«У велике прозоре горня насипаєш подрібнених горішків – зовсім трішки. І кладеш один шоколадний квадратик – на щастя. Тоді наливаєш каву, м’яку, без усіляких кислинок і гірчинок, твою улюблену. Молочна пінка, як хмаринка, та сама, із геніального винаходу французів. Розсипаєш по ній піщинки подрібненого цинамону. І вранішньо-осіннє кавове щастя готове.» - Надійка Гербіш. «Осіннє шоколадно-горіхове лате».

Нарешті я добралася до книги, яку давно збиралася прочитати – «Теплі історії до кави» від Надійки Гербіш (із моїми враженнями від двох попередніх прочитаних збірників із «теплої» серії можна ознайомитись тут і тут). Ну що тут скажеш – мені дуже і дуже сподобалося!
Родзинкою невеличких оповідань Надійки є їх доброта, доступність до розуміння і якась така хороша простота – здається, що в кожній розповіді авторка описує свої особисті враження (напевно, так і є, але такі історії – найщиріші, і тому найцінніші). Книга не просто тепла (насправді зігріває!), а і напрочуд смачна – пересипана заманливими назвами і рецептами різноманітних рістретто, капучіно, лате (з наголосом на першому складі), какао і просто запашних чаїв з липового цвіту. До речі, крім морального позитиву, особисто для себе я винесла кілька нових рецептів приготування кави – вже купила в магазині кардамон, гвоздику, і навчилася додавати у напій збите в блендері молоко – смакота!
Такі зворушливі історії надихають на творчість – прочитавши їх, і самій починає хотітися написати щось подібне… Взагалі, авторка книги – дуже приємна дівчина, я мала честь поспілкуватися з нею особисто, нехай і за допомогою інтернету. Не дивлячись на свої досягнення, веде себе мило і просто, своїми історіями вчить зосереджуватись на головному і просто піднімає настрій. Коротше, вона молодець! Купуйте книгу і насолоджуйтесь хорошим та легким чтивом!
До речі, для тих, кому цікаво – Надійка Гербіш веде також свій блог, який читається, як продовження її теплих історій. Я вже підписалась!

P.S. Перечитала текст – суцільний дифірамб, але книга того заслуговує ))


6 комментариев:

  1. ммм!! хочу такую!) инэт-магазине нашла, приеду куплю!!
    Спасибо за наводку!)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Обязательно прочти, и напиши о своих впечатлениях!

      Удалить
  2. я пока без книги, но прочитала несколько сканов из сети - душевные вещи, как и блог Нади. А еще совсем на днях Надя станет мамой маленькой дочки:) Пусть роды будут легкими и радостными!

    ОтветитьУдалить
  3. Читала її у потягу по дорозі додому з Трускавця. Дві чашки чаю підряд, галетне печиво до смаку, стукіт коліс і бажання скоріш повернутися у засніжені гори....

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. До речі, стукіт коліс поїзда теж заспокоює і налаштовує на релаксацію, тому поєднання з цією книгою мало бути бомбезним!

      Удалить