Страницы

четверг, 13 августа 2015 г.

Місто Родос: квіти, мури, ліхтарі

Ви думали, що я вже закінчила з Грецією? Ні-і-і-і!!! Фотографій багато, розказати є про що, так що я розтягую задоволення на декілька дописів ))) Сьогодні покажу вам столицю острова, на якому ми побували – увіковічнене в історії місто Родос, відвідати яке варто з багатьох причин. 


До речі, цього разу я вирішила не складати фотографії в колажі – хочу, щоб ви роздивилися це чудове місто у всіх деталях, тому приготуйтеся: зображень буде багато!


Отже, Родос… Місто, яке вражає неймовірним поєднанням середньовічної атмосфери й сучасного стилю життя, і все це на фоні розкішної середземноморської природи! Величезна кількість історичних пам’яток тут мирно сусідує з густо насіяними міні-крамничками та кафешками з вай-фаєм, а металеві фігури древніх лицарів – зі смаглявими циганчатами, що викрикують щось на незрозумілій мові і вимагають у перехожих милостиню… Тут цікаві люди – одні доброзичливо всміхаються тобі, а інші неприкрито намагаються видурити трохи грошей. Мій настрій під час перебування в Родосі створили вуличні музиканти – по всьому видно, добродушні дядьки, які усміхалися всім – і тим, хто віддячував за імпровізований концерт, і тим, хто просто проходив повз. Вони красиво і з душею виконували «Guantanamera» – пісня далеко не грецького походження, але в моїй свідомості вона міцно вкоренилася саме як саундтрек поїздки в Родос!  


Все, багато говорити не буду – слухайте пісню, дивіться фотографії і насолоджуйтесь!


Порт Мандракі. Місце, де, за легендою, стояв знаменитий Колосс Родоський – одне з чудес світу:





Вхід у Старе Місто, обнесене височезним кам’яним муром:






По дорозі до Палацу Магістрів:





Місцева алейка художників:



Торгові ряди Родоса вражають своїм асортиментом! Найпопулярніші товари – шкіряні сумочки й гаманці, косметика з оливковою олією, золото і вироби місцевих умільців. Особисто мені надзвичайно сподобалися розмальовані вручну малесенькі будиночки – купила такий і собі, тепер милуюся ним час від часу, згадую Грецію… Ех!




Мої улюблені вулички зі старовинними ліхтарями:



 

А це внутрішні дворики, в які мені вдалося підглянути:





Ті самі музиканти:


Загальне враження від міста – дуже і дуже позитивне. Єдиний мінус – мені, як завжди, не вистачило часу, щоб побачити все, що я запланувала: за півдня ми змогли обійти лише п’яту частину Старого Міста і порт, а ще ж є Родоський Акрополь з древнім стадіоном, затишний парк Родіні з павами й річечками, так званий «Акваріум» - крайня точка острова, де можна покупатися відразу в двох морях… Коротше, непочатий край роботи!




Сподіваюсь, вас не втомив такий довгий допис – було би шкода не показати вам всі ці фото-скарби ))) Заходьте в гості, буде ще багато цікавого!

3 комментария:

  1. Хорошая идея показать красивый город под звуки музыки. Идею краду (!), видами любуюсь...

    ОтветитьУдалить
  2. Абсолютно волшебные фото, спасибо за приглашение!

    ОтветитьУдалить