Страницы

вторник, 11 августа 2015 г.

Карпати в мініатюрі

Я вже колись писала, що для мене літо без Карпат – це ще гірше, ніж літо без моря, тому намагаюся не втратити жодної можливості відвідати улюблені зелені гори! Цього року ми вирішили не завдавати собі клопоту з довгою дорогою в тридцятиградусну спеку, тож зупинилися в найближчому до нас місці – Яремче. Це туристичне містечко, мабуть, знають всі, тому спамити стандартними фотографіями водоспаду Пробій я не буду, зате покажу дещо новеньке, чого тут раніше не було. Мова йде про нещодавно облаштований парк-музей під відкритим небом «Карпати в мініатюрі».


Парк мініатюр знаходиться в урочищі Жонка, недалеко від вольєрного господарства з оленями і дикими кабанами (тобто можна відвідати відразу дві цікавинки – сам музей і вольєри з тваринами, що особливо зацікавить діток). Урочисте відкриття музею відбулося, як виявилось, зовсім недавно – 21 липня 2015 року, так що ми побували тут одними з перших! Вхід – 30 грн для дорослих і 20 грн для дітей.



Основна ідея цього тематичного парку полягала в тому, щоб зібрати в одному місці мініатюрні копії найвизначніших історичних та архітектурних пам’яток, розташованих саме в Карпатах. На момент відкриття музей налічував 17 об’єктів, але організатори обіцяють, що в подальшому колекція буде поповнюватися новими експонатами. Особисто я вважаю, що ідея –  супер!



Сам парк зовсім невеличкий, але досить доглянутий – реалістичні експонати, акуратні доріжки і лавочки над річкою для відпочинку створюють затишну й приємну атмосферу. А дітям найбільше сподобався паровозик, що постійно курсує по міні-копіях залізничних віадуків над струмочком )))



Шкода, що я забула свій фотоапарат – з телефону фотографії не такі, як би хотілося, але уявлення про це місце скласти можна. А найкраще – приїжджайте в Яремче й подивіться на новий музей самі! 

10 комментариев:

  1. Велике спасибі за чудову подорож до Карпат!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Дуже полюбляю такі парки! Гарно! Дякую, за першою ж можливістю обов'язково відвідаю!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я теж таке люблю! І ще приємно, що в Україні розвивається туристичний напрям )

      Удалить
  3. Яка краса! Вікторія дякую за що росповіли про такий цікавий музей (як раз збираємось родиною до карпат) обов'язво заїдемо ;))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Рада, що вам згодилася така інформація! Гарного відпочинку!

      Удалить
  4. Віта, яке все класне! Уявляю, яке враження справляють мініатюри при перегляді вживу! :-)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так, парк досить цікавий і справляє враження!

      Удалить
  5. Віта як гарно Ти все описуєш ! Я був поруч з Тобою в Карпатах а тепер переглянув Твої фото і ніби знову побував там в музеї. Тепер віртуально. Дякую.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Прошу! Завжди приємно подорожувати разом )))

      Удалить