Страницы

понедельник, 12 октября 2015 г.

Таверна «La Mer», або Зовсім не осінній пост!

Осінь – моя улюблена пора року. Все це опале листя, золоті крони і специфічний ностальгічний настрій завжди наводили мене на філософські роздуми про вічне і надихали на створення чогось прекрасного: ну, наприклад, серії яскравих фотографій чи написання красивого ессе…  Але цього року, чомусь, все по-іншому! Тобто, осінь я все рівно люблю, але милуватися нею просто не встигаю, не кажучи вже про будь-які творчі експерименти ))) До речі, якраз недавно я спілкувалася на цю тему з Наталею («Замальовки вишивальниці») – виявляється, не одна я така прогульниця типово осінніх фотосесій! Ну, ми своє, думаю, ще надолужимо, а поки що я вирішила зігрітися теплими спогадами про літо і написати зовсім не осінній допис. Тому сьогодні віртуально повертаюся у вже не раз оспівану мною Грецію і представляю вам опис колоритної таверни «La Mer», що перекладається просто – «Море»! Не чекали такого в середині жовтня, правда? )))
Отже, тимчасова абстрагуємося від холодного пронизливого вітру, облітаючого листя і купи повсякденних справ, закриваємо очі й уявляємо собі літню казку…


…Ви подорожуєте прекрасним островом, ласкаве сонечко дарує багато-багато тепла і світла, але спека зовсім не відчувається, бо легкий морський бриз приносить вам приємну прохолоду. Після яскравих вражень у вас розгулявся апетит, і дуже доречно ви потрапляєте в колоритну таверну з красномовною «морською» назвою. У час сієсти відвідувачів тут майже немає (ну хіба що спраглі до вражень туристи), тож ви маєте чудову можливість детально все пороздивлятися і пофотографувати.


Один з братів-власників особисто приносить вам на вибір щойно виловлених морських мешканців, і ви показуєте пальчиком на те, чого ще ніколи не пробували, намагаючись запам’ятати чудернацькі назви риб і стараючись не забути обов’язково замовити кальмара і королівських креветок. І справжній грецький салат, звичайно! 


Вибір зроблено, і поки страви готуються, можна насолодитися спогляданням інтер’єру: все оформлено дуже просто, «для людей», але зі смаком: мушлі й раковини вдало гармоніюють з типово морськими синьо-білими кольорами, а абстрактні картини на стінах вносять певну родзинку в загальний план.


Вдалині видніється море, і вітер розвіває фіранки на вікнах – дуже романтично…



Страви настільки ж чудові, наскільки й дорогі – таких смачних морепродуктів ви ще точно ніколи не пробували!


Приязний господар раз-у-раз цікавиться, чи все вам сподобалося, намагається сказати кілька слів на зрозумілій вам мові, усміхається і запрошує приїжджати ще, а ви щиро дякуєте і везете додому одні з найяскравіших гастрономічно-туристичних вражень! Родос, ти чудовий!



Щось я розмріялася, час повертатися в реальність )) Але інколи згадати щось таке приємне буває дуже і дуже корисно, тому давайте дозволяти собі такі маленькі ліричні відступи! Позитивних вам думок і теплої осені!

6 комментариев:

  1. Дуже затишний, теплий пост! Дякую)

    ОтветитьУдалить
  2. Ну почему же не ждали.. Очень даже нормально в октябре) Вот у меня лето тоже еще не закончилось. Пока все фото не выложу, так и будет)) Тут рискованно не только осенний фотосет пропустить, но и зимний..

    Красивые фотографии, место завлекательное..)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да-да, ты права - летних фотографий много, поэтому лето еще не скоро закончится ))) Спасибо!

      Удалить
  3. Аж дух перехоплює!
    Такі краєвиди ,інтер'єр, страви! Супер!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ти б ще страви на смак спробувала... Враження незабутні! ))

      Удалить